‘Bandidos persten makelaar af’

Leden van de Limburgse Bandidos worden ervan verdacht een vastgoedmakelaar voor tienduizenden euro’s te hebben afgeperst. Het gaat om leden die eerder dit jaar werden opgepakt bij een grote actie tegen de motorclub. De afpersing vond in maart vorig jaar plaats, omdat de makelaar geen vergunningen bij de gemeente geregeld kreeg.

Eén van de leden van de motorclub wilde een winkel voor motoronderdelen beginnen in een pand in Echt-Susteren. De makelaar zou daarvoor toestemming regelen bij de gemeente, maar dat kreeg hij niet voor elkaar. De Bandidos eisten toen een schadevergoeding van 25.000 euro, blijkt uit stukken van justitie in handen van De Telegraaf.

Bemiddeling van politie

Twee van de verdachten en een derde, onbekende man intimideerden de makelaar nadat die had aangegeven dat hij het geld niet had. De vastgoedman heeft daarop zijn Rolex-horloge ingeleverd. Later werd ook de auto van de makelaar meegenomen.

De makelaar was inmiddels naar de politie gestapt. Een agent heeft tussen de partijen bemiddeld, waarna de makelaar zijn spullen weer terug kreeg.

Rechtszaak start vrijdag

Vrijdag start voor de rechtbank in Maastricht de zaak tegen de leden van de Bandidos. Onder hen is ook president Harrie Ramakers en Marco H., de tweede man van de club in Limburg. Zij worden verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie en afpersing. Ze zouden ook betrokken zijn bij een confrontatie met leden van de Red Devils in Sittard, waarbij werd geschoten.