‘Bang’ voor Satudarah

Een 52-jarige Duitser is op de vlucht voor Satudarah. Hij zegt in een interview dat de Nederlandse leiding van de MC hem wil laten liquideren. Thomas Kasper (52) was prospect bij Satudarah in Duisburg maar zag er uiteindelijk toch van af member te worden. Dat ging niet. Kasper: 'Plotseling stonden er drie mannen in de woning van mijn zoon. Ze hielden bij twee vrienden van hem pistolen in het gezicht en wilden weten waar ik was. Toen namen ze twee mobieltjes en een tablet mee.'

Criminele organisatie

Een arrestatieteam viel vorige week een pand in Mönchengladbach binnen en nam bij een 58-jarig lid van Satudarah onder meer twee mobiele telefoons en een tablet-pc in beslag. Volgens Kasper waren dat zijn spullen. 'De bazen in Holland willen mij dood zien. Ik weet te veel', zegt hij. 'Satudarah is volgens mij een criminele organisatie. het gaat om wapens, drugs en geld uit de prostitutiewereld. 

Bordeel

Volgens Kasper exploiteert Satudarah in de deelstaat Nordrhein-Westfalen een wietplantage, hebben ze net een bordeel in Recklinghausen gekocht en proberen ze in het terrein van de Hells Angels binnen te dringen. 'Ik kreeg van de Sergeant at Arms van de club, en voormalige militair van het Vreemdelingenlegioen, een revolver in mijn hand gedrukt en moest op wacht staan bij het clubhuis in Duisburg. Ik heb ook in opdracht drugs verkocht.'

Kofferbak

Kasper heeft zich nu bij de politie gemeld. Hij zat vroeger bij de Hells Angels en daarna langere tijd in de gevangenis. Toen hij voor een autoruitfirma werkte leerde hij Ali Osman kennen, de president van Satudarah in Duitsland, en zo kwam bij de geelzwarte MC.

Kasper zegt dat mensen die willen stoppen bij Satudarah in een kofferbak naar Nederland worden gebracht en worden daarna nooit meer gezien.