Bankier doodde vrouw en kind

Na onderzoek het de politie vastgesteld dat de bankier Jan Peter Schmittmann (57) afgelopen weekend eerst zijn echtgenote en daarna hun dochter (22) om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Hoe dat is gebeurd heeft de politie niet gezegd, uit privacyoverwegingen.

Afscheidsbrief

Om andere mogelijke scenario’s uit te sluiten, werd er, naast het sporenonderzoek in de woning, onderzoek op de lichamen verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Ook werd informatie verzameld vanuit familie en bekenden van het gezin om een duidelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk gebeurd was. Het Nederlands Forensisch Instituut bevestigde de vermoedens die de politie had. De moeder en dochter zijn door de vader om het leven gebracht, de vader heeft hierna zelfmoord gepleegd. In de woning is een afscheidsbrief gevonden.

Privacy

Er worden in verband met privacy en met respect naar de familie toe, geen verdere mededelingen gedaan over het tijdstip van overlijden, de manier van overlijden en de inhoud van de afscheidsbrief. De familie Schmittmann heeft het volgende verklaard: 'We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. We wisten dat Jan Peter worstelde met ernstige depressiviteit. Dat het uiteindelijk tot deze gebeurtenissen zou leiden is voor ons nog steeds niet te bevatten. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij de verwerking van dit onbeschrijflijke verdriet. We hopen dat in alle rust en beslotenheid te kunnen doen.'