‘Barbie’ werd volgens OM seksueel uitgebuit en verslaafd gemaakt

‘Barbie’ werd volgens OM seksueel uitgebuit en verslaafd gemaakt

Justitie vervolgt twee mannen en een vrouw voor de seksuele uitbuiting van Samantha de Jong, beter bekend als de voormalige reality-ster ‘Barbie’. Dat schrijft RTL Boulevard.

Bevrijd

De Jong, bekend van de serie ‘Oh oh Cherso’, zou maandenlang onder schrijnende omstandigheden zijn ingezet in de prostitutie. De Jong gaf zelf aan dat ze vorig jaar uit deze situatie is bevrijd door de politie. Dit bleek tijdens een inhoudelijk zitting, waarvan RTL Boulevard-journalist Jermaine Ellenkamp verslag deed.

Zitting

Twee van de drie verdachten verschenen vandaag in een niet-inhoudelijke zitting voor de Haagse rechtbank. Verdachten Anthony J. (44) en Nancy J. (38) zouden volgens justitie, samen met een andere verdachte, verantwoordelijk zijn voor de erbarmelijke omstandigheden waarin Samantha moest werken.

Zo zou ze niet alleen gedwongen zijn tot prostitutie, maar is ze mogelijk ook verslaafd gemaakt. ‘Daardoor werd ze vermoedelijk afhankelijk van het geld dat ze verdiende met prostitutie.’

Vermoord

Volgens het Openbaar Ministerie zou Samantha zijn mishandeld en werden haar identiteitsbewijs en hond afgepakt. Ook zou ze zijn geïsoleerd door de verdachten en werd haar verteld dat ze zou worden vermoord als ze hen zou verraden.

Daarnaast zouden naaktbeelden van de realityster online zijn geplaatst bij seksadvertenties en dreigden de verdachten de beelden op sociale media te zetten als ze niet zou meewerken.

Heftig

Sébas Diekstra, de slachtoffer-advocaat die Samantha sinds kort bijstaat, laat in een reactie aan RTL Boulevard weten: ‘Wat cliënte heeft moeten doorstaan was enorm heftig en traumatisch. Ze hoopt de nodige tijd en rust te krijgen om dit alles enigszins te kunnen verwerken.’

Anthony J. en Nancy J. blijven voorlopig vastzitten. De inhoudelijke rechtszaak volgt nog. Daar zal Samantha de Jong haar verhaal doen.