‘Baris Önder verdacht van Turkse moord’

De zaterdagnacht in Amsterdam geliquideerde crimineel Baris Önder werd in Turkije verdacht van betrokkenheid bij een moord. Dat schrijft Het Parool. Het gaat om de liquidatie van de Nederlands-Turkse drugsverdachte Zuhuri Sahin.

Het lichaam van Sahin werd vorig jaar gevonden in een bos in Besiktas, Istanbul. Sahin behoorde tot een groep criminelen waartoe ook de voortvluchtige Sedat Sahin behoort, de veronderstelde leider van dat netwerk. Eind vorig jaar is in Istanbul Vedat Sahin doodgeschoten.

Sommige van de verdachten worden in Turkije berecht. De Amsterdamse Turken Baris Önder en Ersin K. zijn vorig jaar op verzoek van Turkije in Nederland aangehouden geweest voor de moord. De rechtbank bepaalde dat Baris Önder aan Turkije zou moeten worden overgedragen zodra Nederlandse processen tegen hem, onder meer voor het ontvoeren van een drugshandelaar en het overvallen en afpersen van een andere drugshandelaar, zouden zijn afgerond. De ene zaak was nog in voorbereiding, in de andere liep een hoger beroep. Aldus Het Parool.

Zie ook:

De laatste liquidatie in een serie

Turkije: ‘arrestaties in zaken Sahin en Akgün’

Nieuwe liquidatie NL-Turk in Istanbul

Adviseur Erdogan genoemd in Brabantse megazaak