Bart van U. bekent moord Borst

Bart van U., die wordt verdacht van de moord op Els Borst, heeft bekend haar te hebben gedood. Hij legde donderdagochtend achter gesloten deuren een verklaring af voor de rechter-commissaris. Dat gebeurde nadat de rechtbank Rotterdam zijn zaak had hervat.

Gezwegen

Hij zei dat hij degene die verantwoordelijk was voor wetgeving ten aanzien van euthanasie wilde doden. Hij was op de fiets naar Borst’s huis gereden. Van U. zegt te hebben gehandeld na een ‘goddelijke opdracht’. Veel meer details over de verklaring bracht de rechtbank niet naar buiten.

Tot nu toe had Van U. altijd gezwegen over de moord op Els Borst, die in februari 2014 om het leven kwam in Bilthoven. Wel heeft hij een bekentenis afgelegd over de dood van zijn zus, die hij in januari 2015 om het leven bracht. De zaak werd donderdagochtend tot twee uur geschorst. In die tijd is Van U. verhoord.

Opdracht

De rechtbank overwoog hem voor een derde maal psychisch te laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. De advocaat van Van U. liet weten dat hij daarna niet meer zal meewerken. De rechtbank zag daarom van dat onderzoek af.

Op 29 maart wordt de zaak over de moord op Borst voortgezet met de inhoudelijke behandeling.

Meer details hier.