Bart van U. verdachte in zaak Els Borst

Dankzij een dna-match is in het onderzoek naar de dood van oud-minister Els Borst de 38-jarige Bart van U. uit Rotterdam in beeld gekomen. Dat melden justitiële bronnen aan verschillende media. Van U. zit sinds maandag 12 januari 2015 vast op verdenking van moord dan wel doodslag op zijn zus, eveneens uit Rotterdam op 10 januari 2015.

De politie Midden-Nederland en de Utrechtse hoofdofficier van justitie maakten op een persconferentie in Utrecht bekend dat er een 38-jarige verdachte is aangehouden. In het onderzoek naar de moord op de vrouw uit Rotterdam is materiaal afgenomen om het dna-profiel van Van U. vast te stellen dat gebeurt altijd als een ernstig misdrijf in het spel is. In de  dna-databank van het NFI kwam de macht naar voren. De recherche gaat met het onderzoek verder om te bepalen of Van U. werkelijk de dader is.

Tip

Els Borst (81) is op 10 februari 2014 dood gevonden in de garage bij haar woning in Bilthoven. Onderzoek wees uit dat ze op zaterdagavond 8 februari moest zijn gestorven. Eind december bleek dat een tip, die via misdaadverslaggever Peter R. de Vries bij de politie terecht kwam, mogelijk kan leiden tot een doorbraak in het onderzoek naar de dood van Borst. Een psychiatrische patiënt die in een ggz-instelling verblijft, zou betrokken zijn bij de moord op de oud-minister.