Beckum-zaak: ’tattoo-Piet is verdachte’

De 47-jarige Haarlemmer die dinsdag is aangehouden voor betrokkenheid bij de zogenoemde Beckum-zaak is Pieter Jan van der G. Hij zou in criminele milieu bekend zijn als "tattoo-Piet". Dat meldt De Tubantia donderdag. De Haarlemmer wordt verdacht van de mishandeling van het echtpaar Meijerink uit Beckum in 1997. Het mannelijke slachtoffer, Alouis Meijerink (foto) overleed enige tijd na de mishandeling aan zijn verwondingen.

Van der G. woonde destijds in de Enschedese wijk Velve-Lindenhof. Hij was met leden van een motorclub uit Moordrecht als portier en uitsmijter in de seksbranche naar Twente gehaald, zo schrijft De Tubantia.

Tegen een journalist van de krant zou Van der G. in 2004 al ontkend hebben dat hij bij de zaak betrokken was. ‘Dat was M. B., met nog iemand geloof ik’, schreef hij in september 2004 aan een journalist van De Tubantia.

Het echtpaar Meijerink is in de nacht van 23 op 24 augustus 1997 in hun woning aan de Borgelinkstraat in Beckum ernstig mishandeld. De man en de vrouw werden direct met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De man overleed op 26 september 1997 aan de gevolgen van de mishandeling.

De politie heeft er altijd rekening mee gehouden dat het echtpaar het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.