In bed met de seriemoordenaar belde ze 911 (VIDEO)

Een Amerikaanse vrouw is afgelopen dinsdag ontsnapt aan een seriemoordenaar. Terwijl ze met hem in bed lag belde ze 911. Na een zenuwslopend half uurtje werd de man aangehouden. In het huis vond de politie de lichamen van twee vermoorde vrouwen. Luisteren na de break.

Wakker

Het gebeurde in Ashland County, Ohio. De vrouw was bedreigd en ontvoerd door Shawn Grate (40). Hij viel op zeker moment naast haar op bed in slaap en de vrouw belde stiekem het alarmnummer.

De centralist probeert zoveel mogelijk informatie los te krijgen, terwijl het slachtoffer nauwelijks verstaanbaar is en uit angst en voorzichtigheid soms minutenlang zwijgt. Op zeker moment denkt ze dat hij wakker wordt.

Politie

Ze werd sinds zondag vastgehouden door de man, die ze enkele weken daarvoor had ontmoet. Ze zegt dat ze door Grate is mishandeld en verkracht in een huis dat Grate had gekraakt. In de nacht van dinsdag wist ze zich te bevrijden van haar boeien. Aanvankelijk durft ze niet op te staan, ze is bang dat de vloer kraakt. Later weet te toch weg te komen uit de kamer zonder dat Grate het merkt. Dan valt de politie binnen.

Derde

In het huis vonden agente het stoffelijk overschot van een vrouw die sinds 8 september was vermist en dat van een andere vrouw die vanaf 16 augustus verdwenen was. Grate wordt nu verdacht van ontvoering en twee moorden, mogelijk komt daar nog een derde bij want hij leidde de politie nog naar een derde lichaam in een uitgebrand huis.

De eerste voorgeleiding aan de rechter (de bond hearing) van een zeer beleefde Shawn Grate: