‘Bedoeling was Merkikou te overvallen’

Eén van de hoofdverdachten van de moord op Hafed Merkikou, in de nacht van 7 op 8 februari in Geleen, heeft tegen de politie verklaard dat ze hem wilden overvallen. Dat heeft zijn advocaat tegen website Crimewatcher gezegd.

Geweer

Dennis V. ging de fatale nacht met medeverdachte Karim S. uit Stein naar de woning van Merkikou aan de Beatrixlaan in Geleen. S. raakte op de slaapkamer in gevecht met Hafed Merkikou. Advocaat Wouter Smeets tegen Crimewatcher:

Mijn cliënt stond op dat moment buiten en had een geweer gekregen waarvan hij niet wist dat deze doorgeladen was. Toen hij merkte dat Karim S. het gevecht met Merkikou zou gaan verliezen, is hij ook de slaapkamer in gegaan en heeft zich ermee willen bemoeien.

 

Bed

Volgens advocaat Smeets zegt V. vervolgens te zijn gestruikeld over het bed in de slaapkamer van Merkikou waardoor zijn vuurwapen afging en de Merkikou dodelijk getroffen werd. Smeets:

Mijn cliënt heeft dit niet zo gewild. De bedoeling was om meneer Merkikou te overvallen omdat hij veel geld thuis had liggen. Dat was het plan van Karim S.

Op korte termijn komt er een reconstructie van de zaak.

Karim S. werd als eerste opgepakt. Van hem is bloed en een vingerafdruk gevonden op de plaats delict. Vervolgens kwamen andere verdachten Dennis V. en Carlo R. uit Heerlen en Maastrichtenaar Desmond H. in beeld. Die laatste is op vrije voeten gesteld.