Veel beeld van vechtpartij Wallen

De politie zwemt in de videobeelden van de vechtpartijen op de Amsterdamse Wallen op zaterdagavond 3 september. Toch vroeg de politie in Opsporing Verzocht het publiek om nog meer beeld en getuigen. De mannen die Robert Gerritsen (foto rechts) dodelijk verwondden zijn spoorloos.

Meerdere vechtpartijen

Er waren die zaterdag meerdere vechtpartijen. Er was al een vechtpartij aan de gang tussen deze vermoedelijke daders waar de vriendengroep van Gerritsen zich kennelijk in mengde. Zijn groep kwam uit de Bananenbar en wilden rond 23.30 vanaf de brug tussen de Molensteeg en de Oude Kennissteeg oversteken naar de Oudezijds Achterburgwal. Volgens getuigen werd er precies op dat moment op de brug gevochten door drie Oost-Europese mannen met een groepje lichtgetinte mannen.

Casa Rosso

Robert en zijn vrienden zijn betrokken geraakt bij dat gevecht, dat zich daarna van de brug blijkbaar zo’n 200 meter heeft verplaatst naar de Oudezijds Achterburgwal ter hoogte van Casa Rosso. Uiteindelijk is deze vechtpartij Gerritsen fataal geworden.

Alle drie de daders zijn vermoedelijk Roemeens en zijn na de fatale mishandeling in de richting van de Damstraat gevlucht.

De politie zegt over  honderden uren video te beschikken maar heeft slechts enkele seconden publiek gemaakt.