Beelden aanslag Hillis bij Opsporing Verzocht

De politie onderzoekt kennelijk nog verder in de zaak van de liquidatie op de Amsterdamse topcrimineel Stanley Hillis. In het AVRO-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond voor het eerst beelden te zien van de aanslag. Kort nadien werd bekend dat er vanuit een helicopter die het KLPD in een ingewikkelde afluisteroperatie had ingezet beelden waren gemaakt. Het is niet zeker of dit de beelden uit de helicopter zijn of dat de politie nog een andere camera in de buurt had gemonteerd.

De politie zal dinsdagavond ook meer informatie geven over de vluchtauto van de schutter en vraagt de aandacht van het publiek voor een aantal opvallende gebeurtenissen, in de periode voorafgaand aan de liquidatie. Welke dat zijn is nog onbekend.

Hillis (64) werd op maandag 21 februari 2011 doodgeschoten in de Fizeaustraat in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Stanley Hillis, alias ‘de Ouwe’, was een bekende figuur uit de Amsterdamse onderwereld. Op de bewuste maandag kwam hij rond 11:50 uur in zijn rode Mitsubishi Pajero aan op de Fizeaustraat, omdat hij daar met Donald G. had afgesproken. Kort na zijn aankomst werd hij in zijn auto met een automatisch wapen onder vuur genomen door een persoon die kort daarna vluchtte in een antracietgrijze Volkswagen Transporter. Hillis was op slag dood. De schutter reed vervolgens met de Volkswagen Transporter weg, via de Hugo de Vrieslaan naar de Spaklerweg.

Zie meer over de moord op Hillis in het boek Cold Cases.

Alle berichten over Stanley Hillis.