Beelden crash oud-minister vrijgegeven (VIDEO)

De politie heeft beelden van de politiehelikopter vrijgegeven waarop te zien is hoe vluchtende inbrekers in botsing komen met de BMW van oud-minister van Onderwijs Marja van Bijsterveld op 14 november vorig jaar.

Inbrekers

Een 65-jarige man, de bewoner van een woning aan de Vlaardingsekade in Schipluiden, overliep op vrijdag 14 november een aantal inbrekers in zijn woning. Nadat de inbrekers hem mishandeld en bedreigd hadden, sloegen ze op de vlucht. Gealarmeerde agenten zetten de achtervolging in en werden gestuurd via de meldkamer. Zij kregen informatie over de positie van de verdachten vanuit de politiehelikopter.

Rechter

Vlak voor de botsing had een politieauto de achtervolging gestaakt, omdat het ’te gevaarlijk’ was geworden. Marja van Bijsterveld kwam met de schrik vrij, beide agenten raakten gewond. Toch wisten zij nog drie verdachten aan te houden. Eén verdachte wist te ontkomen door het water in te springen en naar de overkant te zwemmen. Donderdag moesten de vier voor de rechter komen, twee van hen achter gesloten deuren voor de kinderrechter. Tegen de chauffeur en één van de inbrekers zijn straffen geëist tot 14 maanden cel.