Beelden kunstroof leveren vijf tips op

De bewakingsbeelden van de kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam hebben tot nu toe vijf tips opgeleverd. Dat laat de politie weten via Twitter. Waar de tips over gaan, heeft de politie in belang van het onderzoek niks gezegd. De beelden werden vrijdagavond vrijgegeven.

De daders komen niet herkenbaar in beeld, maar de politie hoopte dat de combinate van de mannen en de ‘bijzondere tassen’ tips op zou leveren. In totaal heeft de politie nu veertig aanwijzingen van het publiek gekregen. Er zijn ook flyers aan nachtwerkers als taxichauffeurs uitgedeeld in de omgeving van de Kunsthal. De politie hoopt dat zij iets hebben gezien.

Bij de roof, die maandagnacht plaatsvond, werden zeven schilderijen gestolen, waaronder werken van Picasso en Monet. De doeken zijn miljoenen waard.

Hoe de inbrekers binnen zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Er zijn geen braaksporen gevonden. Eerder meldde dagblad Metro dat de dieven volgens de bewakers met de flippermethode binnen zijn gekomen. De directeur van het museum heeft ontkend dat er met de bewakers is gesproken.

Bekijk de beelden hieronder:

{youtube}w_88wOtytWU{/youtube}

Lees ook:

‘Deur Kunsthal zat niet op nachtslot’

Politie geeft beelden van kunstroof vrij