Beelden liquidatie Eindhovenaar vrijgegeven (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van de liquidatie van Johan van Boxtel (32) op de ochtend van 7 mei. Hij werd net na 04.30 voor zijn woning aan de Memlincstraat in Eindhoven van dichtbij neergeschoten, en was vrijwel direct dood.

Honda

Volgens de politie was Van Boxtel in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei in zijn eentje op stap met de Honda Jazz van zijn vriendin. De politie weten niet waar hij precies is geweest maar de auto is wel gesignaleerd door verschillende camera’s in Eindhoven. Zeker is dat hij heel kort bij een woonwagenkamp aan het Orgelplein is geweest.

Getipt

De daders zijn mogelijk getipt over de plannen van Van Boxtel om naar huis terug te keren. Twee mannen verstopten zich in de struiken bij het huis tegenover dat van Van Boxtel, een kleine 10 minuten voordat hij thuiskwam. Nadat hij de auto voor zijn huis parkeerde stappen ze op van Boxtel af en begonnen ze te schieten.

Motief

De politie onderzoekt wat betreft het motief de mogelijkheid dat de moord verband houdt met de handel in wiet, waarin het slachtoffer vermoedelijk actief was. Van Boxtel was bekend bij de politie en voelde zich al bedreigd, aldus de politie. Uit welke hoek het gevaar zou kunnen komen zegt de politie niet te weten.

In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 mei logeerde Van Boxtel in hotel Radisson Blu aan de Torenstraat in het centrum van Hasselt (B). De politie wil graag weten met wie hij daar contact heeft gehad.