Beelden liquidatie Šćekić

Crimesite ontving via Whatsapp een video van de liquidatie van Ranko Šćekić, die woensdagavond in de Utrechtse wijk Overvecht is doodgeschoten. Šćekić was getuige in het onderzoek 26Koper naar liquidaties en een wapenvoorraad in Nieuwegein.

Op de video, die gefilmd is vanuit een flat, is te horen hoe er meerdere malen op Šćekić wordt geschoten. Šćekić ligt roerloos op de grond. Een buurtbewoner ontfermt zich even over hem.
De schietpartij vond gisteravond plaats op de Kretadreef in Utrecht. Twee vermoedelijke daders zijn op een scooter gevlucht. De politie zette woensdagavond een helikopter in tijdens de zoektocht. Šćekić verbleef vaak in een woning op de Kretadreef maar woonde elders in Utrecht.

Montenegro

Šćekić is één van de mannen die is gefotografeerd of gefilmd door verdachten uit het onderzoek 26Koper. Uit stukken die Crimesite heeft ingezien blijkt dat Šćekić, oorspronkelijk afkomstig uit Berane in Montenegro, op 17 november 2014 in het Carlton-hotel in Maarssen heimelijk is gefilmd toen hij daar in gesprek was met een 61-jarige man uit Servië.

Getuige

Beelden van die ontmoeting en van andere ontmoetingen en personen zijn getoond in het programma Opsporing Verzocht. De recherche kende hen niet terwijl het erop leek dat ze doelwit waren van een doodseskader. Uiteindelijk zijn alle personen geïdentificeerd en door de politie benaderd. Šćekić heeft tegen de recherche verklaard dat hij sommige andere gefilmde personen kent. Hij zei ‘geen idee’ te hebben waarom hij op een dodenlijst zou staan. Komende week zou hij als getuige worden gehoord bij de rechter-commissaris in de zaak 26Koper.

Zie ook:

Utrechtse Montenegrijn geliquideerd in Utrecht

Tweede verdachte in Huizense moord aangehouden

Kan het OM moordplannen bewijzen?

Groep verdacht van zeker vier moorden (UPDATE)