Beelden ontvoering Zaandam vrijgegeven (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van de ontvoering afgelopen week woensdag van Wendel Meijer (36, zie video onder) in Zaandam. Dinsdag werd in Soufyan Essabaouni (21, foto) in Amsterdam ontvoerd. Er is waarschijnlijk een verband tussen deze twee ontvoeringen. Voor de gouden tip looft de politie een beloning van 25.000 euro uit.

Audi S4 Avant

Wendel Meijer (36) uit Landsmeer heeft een bedrijf op een industrieterrein in Zaandam. Op dinsdagavond 5 juli verliet hij omstreeks 21.30 het pand en liep naar zijn auto. Op camerabeelden is te zien dat er verderop een witte Audi – waarschijnlijk een Audi S4 Avant – geparkeerd staat. Die staat er al vanaf iets voor 21.00 uur. Zodra Meijer naar zijn auto loopt, rijdt de Audi hem klem en wordt Wendel in de auto getrokken. De Audi draait rustig de Sluispolderweg weer op, en vertrekt richting het centrum van Zaandam en de uitvalswegen. Van Wendel is sindsdien niets meer vernomen.

Zwanenburg

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli werd Soufyan Essabaouni (21) kort na middernacht voor het laatst gezien op een parkeerterrein aan de Weerenweg in Zwanenburg bij Amsterdam. Hij was daar met de zwarte Audi A1 van een familielid. Hij is klemgereden door een witte Seat Leon. Essabaouni is de auto uitgerend en toen een aantal keer beschoten. Of hij gewond is geraakt en wat er daarna is gebeurd is niet duidelijk, maar ook van Essabaouni is sindsdien niets vernomen.

De politie vermoedt dat er sprake is van een ruzie in het drugsmilieu.

‘Politie onderzoekt derde ontvoering’

Nog geen spoor ontvoerde mannen (UPDATE)