Beelden overvallers Securcash Rotterdam?

Een medewerker van de Belgische federale politie heeft gezegd dat overvallers die in België actief zijn geweest ook de overval op Securcash in Rotterdam hebben gedaan. Bij die overval, begin april, raakten twee mensen gewond. Er zijn ook beelden vrijgekomen van de mannen die mogelijk hebben deelgenomen aan de Rotterdamse overval. De politiewoordvoerder Erik van Poucke spreekt van een groep die zich in dure en snelle BMW’s en Audi’s verplaatst. Hij houdt hen verantwoordelijk voor een zestal overvallen, gepleegd tussen februari en begin mei van dit jaar.

Eind februari is er een diefstal van een grijze BMW M5 in Zulte. Die auto is eind april uitgebrand teruggevonden op de Brusselse ring in Beersel.

‘In die tussenperiode duikt de wagen op bij overvallen op een tankstation in Bierges, overvallen op juweliers in Waver en Oordegem, een mislukte overval op een postkantoor in Walhain en een raid op een geldtransportfirma in Rotterdam’, zegt Van Poucke in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

In Walhain worden schoten gelost, maar is er geen buit. Bij SecurCash in Rotterdam schieten ze twee mensen neer. De slachtoffers, een 37-jarige Rotterdammer en een 31-jarige man uit Boskoop, raakten hierdoor ernstig gewond. Van Poucke zegt dat de M5 daarna al racend is gespot ter hoogte van Charleroi.

‘Naast die M5 die telkens opduikt, kan men ook een link leggen met gestolen nummerplaten. Telkens gooien ze de oude nummerplaten weg op de plaats waar ze nieuwe stelen. We hebben sterke vermoedens dat ze zich de laatste tijd met een Audi RS6 verplaatsen.’

Op videobeelden van een tankstation zijn enkele bendeleden ongemaskerd gefilmd. Opvallend: één van hen kleedt zich enigszins in de stijl van de Cubaanse drugsbaron Tony Montana uit de film Scarface.

Bij de overvallen op de juwelierszaken in Waver en Oordegem was ook een ongemaskerde vrouw aanwezig.

‘Telkens was het een blonde vrouw die aanbelde, waarna haar gewapende kompanen binnenvielen. Ze zijn duidelijk goed georganiseerd’, zegt Van Poucke.

Tot dusver is er nog geen spoor van de daders.

Zie Het Nieuwsblad.