Beelden van ruzie voor schietpartij (VIDEO)

Aan de dodelijke schietpartij in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober ging een vechtpartij vooraf. De politie heeft beelden hiervan en van de schietpartij vrijgegeven. Niet lang daarna overleed de 44-jarige Haarlemmer Hakan Aradas aan zijn verwondingen.

Beloning

Het incident vond rond 03.45 plaats op de kruising van de Jan Evertsenstraat met de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de schutter, ‘door de ernst van de zaak’. Er is nog geen reden om aan te nemen dat er voorbedachte rade in het spel was, aldus de politie.

Ruzie

Hakan Aradas (44) was onderhoudsmonteur en had samen met zijn vrouw drie kinderen. In de bewuste nacht was hij met twee vrienden vanuit Haarlem nog even in Amsterdam. De dader van de schietpartij is waarschijnlijk een Marokkaanse man, die zichzelf Youssef noemde. Bij een cafe viel het glas van die Youssef op de grond en leken hij en Hakan ruzie te hebben, waarna ze samen weg liepen.

Camera

Een camera aan de overkant van de straat legde de gebeurtenissen vast. Hakan werd belaagd door een clubje mannen en geschopt en geslagen. Eén van zijn vrienden probeert hem nog te helpen maar op dat moment trekt één van de mannen een wapen en schiet. Hakans vriend is geraakt en rent voor zijn leven. Terwijl ook de rest in paniek wegrent neemt de schutter nu ook Hakan onder vuur. Die kogels worden hem fataal.

Een automobilist en een fietser moeten de gebeurtenissen van dichtbij hebben gadegeslagen en de politie wil met hen spreken.

De schutter is een man die zichzelf “Youssef” noemde, waarschijnlijk is hij van Marokkaanse afkomst. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 m lang. Hij had mogelijk een petje of capuchon op. Hij droeg een donkergekleurde jas tot over de heupen, een spijkerbroek en donkergekleurde schoen met een lichtkleurige zool.