Beelden schutter dubbele liquidatie Zoetermeer (VIDEO)

Er is een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die de dubbelmoord op René van Doorn (49) en zijn zoon Reneetje (23) oplost. De twee zijn doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Edisonstraat in Zoetermeer op 25 april 2017. De politie heeft beelden van de schutter naar buiten gebracht.

 Mercedes

Het gezin Van Doorn woonde op een woonwagenkampje aan de Rokkeveenseweg in Zoetermeer. Vader en zoon bezochten iedere dinsdagochtend samen een sportschool aan de Edisonstraat op het bedrijventerrein Zoeterhage. Op de fatale dinsdag reden ze met hun Mercedes C180 rond 11.00 de parkeerplaats op.

BMW

Daar stond al zo’n 25 minuten een donkerkleurige BMW in de buurt geparkeerd. De schutter stapte direct uit de auto toen de twee aankwamen. Hij had een automatisch wapen bij zich maar dat leek te weigeren. Zonder dat de Van Doorns iets door hadden wist hij nog een ander wapen te pakken. René van Doorn werd als eerste geraakt, daarna zijn zoon. Ze zijn ter plekke overleden. De schutter is gefilmd, hij lijkt niet goed op zijn linkerbeen te kunnen staan.

Handlanger

Een handlanger had direct tijdens het vuren de BMW klaargezet om weg te rijden. Van de Edisonstraat reed de donkere BMW door naar de Curaçao, een straat verderop in Zoetermeer. Daar lieten ze de BMW achter in een parkeervak en staken ze de auto in brand. Vervolgens renden ze naar de andere kant van het huizenblok waar aan de Borneo een Volkswagen Golf geparkeerd stond, maar die bleek niet te starten door een lege accu.

De twee renden daarop terug naar de Curaçao en bedreigden een man en een vrouw in een Opel Corsa waarmee ze er vandoor gingen.

Die Corsa is in de loop van de ochtend achtergelaten op een parkeerplaats aan de Statenweg in Rotterdam-Noord. Vanaf dat moment heeft de politie geen spoor meer van de daders. De Opel Corsa heeft daar een paar uur gestaan; aan het einde van de middag is ook die auto in brand gestoken.

Eerder aangehouden verdachten zijn inmiddels op vrije voeten. Volgens de politie hebben ze niet te maken met de liquidatie maar waren ze mogelijk betrokken bij gestolen auto’s. Eén verdachte lijkt ten onrechte te zijn aangehouden voor het in brand steken van de Corsa.