Beelden van man die Cassandra lift gaf

Er zijn betere beelden van de vermoedelijk Hindoestaanse man die Cassandra van Schaijk in 2007 een lift zou hebben gegeven. Het levenloze lichaam van het 17-jarige meisje werd in april 2007 aangetroffen in de Noorderplassen in Almere. Zij is in de nacht van 23 op 24 maart verdwenen na een bezoek aan discotheek Eindelijk in Almere-stad. Beelden na de break.

Het politie-team dat de dood van Cassandra van Schaijk onderzoekt, heeft de zaak begin deze maand heropend. Sectie op Cassandra’s lichaam heeft in 2007 geen duidelijke doodsoorzaak aan het licht gebracht en er zijn ook geen DNA-sporen aangetroffen. Het Nederlands Forensisch Instituut kijkt nu of er alsnog een DNA-spoor gevonden kan worden.

Feestje

Cassandra van Schaijk (17) uit Almere verdween in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart. Ze was naar een feestje geweest. Die nacht heeft ze vermoedelijk de bus gemist en een lift gekregen van twee mannen die haar volgens getuigen hebben aangesproken. Ze had een aantal spullen bij die niet meer zijn terug gevonden. Het gaat onder meer om haar telefoon, mogelijk ook een tweede telefoon, en twee paspoorten. Een was van haar en een paspoort was van haar vriendin.

Telefoon

Het kan echter ook goed mogelijk zijn dat Cassandra is verdronken en niet om het leven is gebracht. Ze had die avond wel alcohol gedronken en drugs gebruikt. Haar telefoon is echter nooit teruggevonden en die straalde in de nacht van haar verdwijning rond 05.00 uur nog wel een zendmast aan bij de Noorderplassen in Almere. Daar werd Cassandra enkele weken later door een visser gevonden. Een dag later is het signaal van de telefoon pas helemaal verdwenen.

Onbekende mannen

De politie is op zoek naar de mannen die haar vermoedelijk een lift hebben gegeven. Een van die mannen zou op de onderstaande beelden te zien zijn. Volgens de politie is het slachtoffer niet op eigen kracht naar de Noorderplassen gegaan. Dat zou te ver lopen zijn.

{youtube}9XKW2fhK0Zw{/youtube}