Beelden van mogelijke schutters Nieuwegein (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden vertoond van twee personen die in de Nieuwegeinse Beatrixstraat mogelijk een huis beschoten en daar korte tijd later handgranaten neerlegden.

Geen idee

Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari rond 03.45. Het echtpaar en hun dochter lagen boven te slapen. Er is dwars door de rolluiken en door de ramen boven meer dan tien keer geschoten. Er raakt niemand gewond. Op 15 februari werden twee handgranaten gevonden. Het gezin is inmiddels ondergedoken.

Volgens de politie hebben de man en de vrouw geen idee wat er achter de dreiging zit.

Schim

Op de beelden van de beschieting van 7 februari was omstreeks 05.00 een schim te zien, maar ook een kleine personenauto. Aan het begin van de Margrietstraat remt de auto en uiteindelijk worden de lichten gedoofd. Van welk merk de auto is, is niet bekend en ook  niet wat de rol van die auto is. De auto kan van de dader of daders zijn, maar ook van een getuige. De politie wil daarom hoe dan ook weten van wie die auto was, wie er in reed en wie hem nog meer heeft gezien die vroege ochtend van 7 februari.