Beelden van verdachte aanslag rijschoolhoudster

Omroep Brabant heeft maandag beelden getoond van een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moordpoging op een rijschoolhoudster (34) in Oss. Hij blijkt te zijn gefilmd in een telefoonwinkel in Utrecht, waar hij een telefoon kocht. Met deze telefoon zou een dag voor de moordpoging zijn gebeld met het slachtoffer. 

Gesprek

Dat gesprek vond plaats op dinsdag 31 maart. Hij vroeg de 34-jarige rijschoolhoudster Bianca, ex-vriendin van de in 2008 op de A73 vermoorde Hans van Geenen, of hij een lespakket kon afnemen. Hij zei het lespakket de volgende dag al te willen betalen en daarom maakte de vrouw een afspraak met hem.

Vreemd

Op woensdag 1 april belde de schutter rond kwart over acht ’s avonds aan bij het huis op de Narcishof in Oss. Omdat de rijschoolhoudster de situatie niet helemaal vertrouwde door het vreemde telefoontje van een dag eerder, heeft ze gezelschap van haar moeder. Ook haar 8-jarige dochtertje is thuis.

Moeizaam

De moeder probeerde een praatje te maken met de man. Dit verliep moeizaam. Nadat de rijschoolhoudster haar agenda pakte, haalde de man ineens een pistool uit zijn zak en schoot, maar het beoogde slachtoffer en haar moeder sprongen op tijd weg. Bianca vloog de schutter aan en hij besloot te vluchten. Toen merkte ze pas dat een kogel haar arm had geschampt.

Twee schutters

De politie vermoedt dat er minimaal twee mannen bij de moordpoging zijn betrokken. De kale man die in Utrecht de telefoon kocht, is waarschijnlijk niet de schutter. De schutter is tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij had een ongeschoren uiterlijk en is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. Op de dag van de moordpoging droeg hij een zwart petje, een donker bomberjack en een grijze trainingsbroek.

Zie ook:

Twee man bij liquidatiepoging weduwe

Beschoten vrouw is weduwe A73-slachtoffer