Beelden verdachte onthoofding getoond

In Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van de man die het hoofd van Nabil Amzieb (23) achterlaat op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Hij rende weg richting het Stadionplein.

Polo

Op dinsdag 8 maart 2016 omstreeks 02.15 is een VW Caddy in brand gestoken aan de Mijehof in Amsterdam-ZO. Daarin lag het onthoofde lichaam van Amzieb.

Ruim 24 uur later is het hoofd van Amzieb, om 05.00 achtergelaten op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Rond 06.00 is er een VW Polo in brand gestoken onder een carport aan de Kelbergen in Amsterdam-ZO. Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat deze auto is gebruikt door degene die het hoofd heeft achtergelaten.

Jas

Bij die brand is een persoon gezien. Hij had een lichte huidskleur, was ongeveer 1.80 a 1.85 m lang en hij was gekleed in een donkere, mogelijk gewatteerde driekwart jas. Er wordt ook gesproken over een soort bomberjack. Verder droeg hij een muts. Volgens de politie is het niet ondenkbaar dat hij bijvoorbeeld ergens in de buurt een woning is binnengegaan.

Op camerabeelden van de Amstelveenseweg is de persoon vastgelegd die het hoofd rond 04.45 uur bij de Fayrouz Lounge achterlaat. Ook deze persoon draagt een gewatteerde jas. Of het dezelfde man is geweest is niet duidelijk.