Begeleidster jeugdinstelling Emmen doodgestoken, tieners aangehouden

Bij een steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen is zaterdagavond een 26-jarige medewerkster uit Groningen om het leven gekomen. Vlak na het incident is een 19-jarige man in Emmen aangehouden. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente Meppel.

Het incident gebeurde rond 20.20 aan de Stationsstraat in Emmen. Op de plaats delict troffen de hulpdiensten een zwaargewonde vrouw aan. Hulpverlening mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het gaat om een begeleidster van de jeugdzorginstelling Yorneo.

Arrestaties

De politie zocht met onder meer een politiehelikopter in de directe omgeving naar mogelijke verdachten. Kort na het incident werd een 19-jarige man in Emmen aangehouden. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente Meppel.

De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij het incident. Over een motief voor de steekpartij is nog niets bekend.

Jeugdhulp

Yorneo is een instelling voor gezinshulpverlening met verblijf. Het biedt jeugdhulp aan jongeren tot 18 jaar in de provincie Drenthe, door middel van tijdelijk of langdurig verblijf in een pleeggezin of gezinshuis.