Behandeling zaak Utrechtse liquidatie uitgesteld

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen verdachten Guyno O. (25) en Ferrel T. (31) die de schutters zouden zijn geweest bij de moord op Hakim Changachi is pas na de zomer.

Khalid H.

Dat concludeerde de rechtbank donderdagochtend tijdens een pro forma-zitting. De komst van de nieuwe kroongetuige en medeverdachte Nabil Bakkali laat de zaak vertraging oplopen. Zijn verklaringen zijn nog niet allemaal gereed om aan het dossier toe te voegen.

De Utrechter Hakim Changachi werd op 12 januari 2017 op de Faustdreef in het Utrechtse stadsdeel Overvecht doodgeschoten. Dat was volgens de politie waarschijnlijk een vergissing. Twee dagen na de liquidatie is een moordpoging op Khalid H. verijdeld, dat zegt althans de politie. Daarvoor zitten de 25-jarige Jerrel Z. en Marciano D. (26) vast. Een andere verdachte – Justin Jap Tjong – is later die januari in Amsterdam geliquideerd.

Opdrachtgevers

In een separate zaak behandelt de rechtbank een strafzaak tegen kroongetuige Bakkali en Mohamed R.. Deze twee ziet het Openbaar Ministerie ook als betrokken bij de moord op Changachi. B. zou onder meer een auto voor de schutters hebben geregeld. R. zou een bemiddelaar zijn geweest. Het Openbaar Ministerie ziet de voortvluchtige Ridouan Taghi als één van de opdrachtgevers.

Bakkali werd ook nog vervolgd voor bezit van twee vuurwapens. Hij werd aangehouden op dezelfde dag als Jerrel Z. en Marciano D..

Zie ook:

De mysterieuze arrestatie van de kroongetuige

Door deze liquidatie ging de kroongetuige zingen

Verdachte liquidatiepoging nog steeds bedreigd’

‘Zet een man bij zijn deur’