Bejaarde oplichter (73) opgepakt

Een 73-jarige man is donderdag in een pension in Noordwijk opgepakt. De man heeft verschillende slachtoffers geld afhandig gemaakt via babbeltrucs. Hij kwam in beeld nadat in de Rivierenbuurt in Amsterdam opvallend veel senioren aangifte deden van oplichting. Het signalement van de man -een man die er als een zestiger uitzag-, de manier waarop hij het vertrouwen wist te winnen en het met een smoes geld weten te lenen, bleken allemaal bijna identiek.

Vader

Hij belde bij zijn slachtoffers aan als de nieuwe buurman of de vader van de nieuwe buurvrouw. Daarna vroeg hij of hij binnen mocht wachten op een levering, zoals een keuken. In de tijd dat hij bij de mensen binnen was, wist hij hun vertrouwen te winnen. Hij deed zich daarbij voor als weduwnaar. Op het eind van de rit kwam hij met het verhaal dat de levering contact afgerekend moest worden en of hij daar van de slachtoffers geld voor kon lenen.

Grote bedragen

De slachtoffers overhandigden de man grote sommen geld waarvan ze geen stuiver meer terug hebben gezien. Een oude vrouw heeft aan de oplichter zelfs het geld dat ze gespaard had voor haar begrafenis. De verdachte is sinds de jaren zeventig meerdere keren veroordeeld geweest voor babbeltrucs. Hij stond nu gesignaleerd omdat hij niet van verlof teruggekeerd was naar de gevangenis in Heerhugowaard. Sindsdien heeft hij in Amsterdam zo’n 22 slachtoffers gemaakt.