Bekentenis in Bredase drugsmoord

De 23-jarige Sofian L. uit Roermond heeft vanochtend bij de Bredase rechtbank bekend dat hij Kaan Safranti met een Kalashnikov heeft dood geschoten. Het ging om een ripdeal waarbij een groep van vijf mannen wiet wilde stelen van Safranti. Toen die zich verzette werden de fatale schoten gelost.

Op zondag 8 april 2018 reed de groep verdachten naar de Bredase flat van Kaan om hem te beroven van een grote partij wiet. Ze hadden wapens bij zich om mee te kunnen dreigen. Maar Kaan was niet onder de indruk en verzette zich. Sofian L. schoot vervolgens met zijn AK-47 door het hoofd van Kaan, die daardoor om het leven kwam. Het wapen werd daarna in de berm langs de snelweg A58 gedumpt. Sofian L. en vier medeverdachten uit Roermond, Venlo, Sittard en Geleen werden op 30 mei als verdachten opgepakt. De oudste is 21 jaar; de jongste 28.

Vechtpartij

In de rechtbank van Breda was tijdens een eerdere zitting een korte maar felle vechtpartij. Twee nabestaanden van Safranti vlogen verdachten aan toen die aan het einde van de zitting werden afgevoerd naar hun cel. De twee mannen zaten op de publieke tribune. De parketpolitie moest alle zeilen bijzetten. Eén van de mannen gooide een zwaar horloge naar de verdachten, dat advocaat Yehudi Moszkowicz net miste, zo meldde hij op Twitter:

Gooien met alles wat ze kunnen vinden waaronder hun eigen horloges (vloog langs mijn hoofd). Hun moeder rent hevig geëmotioneerd mee. De parketpolitie heeft moeite de boel in bedwang te houden. Erg heftig.

Zie ook:

Felle vechtpartij in rechtbank Breda

Vijf mensen gearresteerd voor Bredase moord

Doodgeschoten man Breda slachtoffer ripdeal