‘Bekentenis in moordzaak Köksal’

Amsterdammer Gianni Q. (20) zou bekend hebben dat hij in november 2017 de 22-jarige Ömer Köksal in Blerick (Limburg) heeft doodgeschoten. Dat meldt De Limburger bij monde van advocaat Rob Nelisse, die in de zaak de andere verdachte, Jonathan B. (23), bijstaat.

Volgens de advocaat heeft Q. tegenover de politie verklaard dat Jonathan B. vlakbij een rotonde in Blerick door Köksal werd neergeslagen. Toen de man uit Blerick vervolgens op Q. af kwam lopen, wilde de Amsterdammer hem met zijn pistool slaan. Dat lukte echter niet en in paniek begon Q. te schieten. ‘Het was niet de bedoeling hem neer te schieten, ik had niet gedacht dat dit zou gebeuren’ zo zou de Amsterdammer tegen de politie hebben gezegd.

Geen commentaar

Lotna Kleczewski, de advocaat van de Amsterdammer, wilde net als het Openbaar Ministerie geen commentaar leveren aan De Limburger. Op 13 maart is er een pro forma-zitting in de zaak.

Klaarlichte dag

De 22-jarige Köksal werd op 1 november op klaarlichte dag met meerdere kogels doodgeschoten op een rotonde. De schietpartij vond plaats nadat er een ruzie was ontstaan tussen een groep Turken uit Blerick en enkele Antillianen uit de Randstad. Het conflict draaide om de vraag wie er drugs mocht verkopen in Blerick.

Vliegveld

Twee weken na de fatale schietpartij werd in Rotterdam de 22-jarige Jonathan B. aangehouden. Gianni Q. werd in maart vorig jaar gearresteerd op de luchthaven Orly in Parijs. Hij was vlak daarvoor geland met een vliegtuig uit Frans Guyana en had een koffer vol drugs bij zich. Q. zou eerder ook een woning hebben overvallen in Roermond.