Bekentenis in moordzaak Oosterwolde

De 33-jarige man die vorige week in zijn cel werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Marijke Heijltjes in Oosterwolde, heeft een bekentenis afgelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De verdachte verklaarde tijdens een verhoor dat hij de vrouw op 11 september 2012 van het leven heeft beroofd en dat hij alleen heeft gehandeld.

De 33-jarige verdachte werd in zijn cel aangehouden omdat hij vastzat vanwege een poging tot overval. Marijke Heijltjes werd op 12 september 2012 dood aangetroffen in haar woning aan de Klazingaweg in Oosterwolde.

Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die eerder in het onderzoek werd aangehouden, wordt niet meer als verdachte gezien.

Naast de moord op mevrouw Heijltjes wordt de 33-jarige man ook nog verdacht van een reeks overvallen in Oosterwolde. De verdachte heeft over deze overvallen eveneens een bekennende verklaring afgelegd. Er wordt nog onderzocht of de man bij nog meer misdrijven betrokken is geweest.