Bekentenis in zaak Bennour

Een 39-jarige man uit Apeldoorn heeft zaterdag bij de rechter-commissaris bekend dat hij de Almeerse sportschoolhouder Mondher Bennour heeft doodgeschoten. De officier van justitie maakte dat dinsdag bekend tijdens een pro forma-zitting tegen drie verdachten in de rechtbank in Lelystad. Dat meldt De Stentor woensdag. De twee anderen ontkennen hun betrokkenheid, maar de rechtbank ziet in het dossier zoveel ernstige bezwaren tegen hen dat ze langer in voorarrest moeten blijven.

 

De man die bekend heeft is de Apeldoorner K. M. Hij zegt de Almeerder sportschoolhouder Mondher Bennour in september 2011 om het leven te hebben gebracht. Met zijn bekentenis heeft hij zijn medeverdachten, Apeldoorner M. A. en oud-rechercheur A. S. uit Almere ontlast.

Volgens De Stentor kwam op de zitting naar voren dat K.M. (39) in de aanloop naar die moord zelf neergeschoten is voor zijn huis in Apeldoorn. Er zou al een langer lopende ruzie in de sportschoolwereld om onder meer illegale anabolenhandel spelen. Ook de moord op Bennour zou daaruit voort komen.

‘Bedreigd door Bennour’

Tussen de sportschoolhouder en oud-rechercheur A.S. uit Almere (45) was sprake van een conflict. Het Openbaar Ministerie denkt dat A.S opdrachtgever van de moord op Bennour was. S. heeft een sportschool van Bennour overgenomen. Hij deed eerder aangifte bij de politie van bedreiging door Bennour en kreeg het advies camera’s te installeren. Ook zijn hij en zijn gezin een tijdje ondergedoken en schafte S. een wapen aan om zich te beschermen, zo zei zijn advocaat. Met dat wapen heeft de Almeerder volgens de officier van justitie ook schietoefeningen gedaan. Bovendien is hij de eigenaar van het pand aan de Noorderplassenweg, waar de sportschoolhouder is doodgeschoten. Door aan de schutter de sleutel te verschaffen kon deze het slachtoffer opwachten. S. zegt dat hij de sleutel gaf opdat de schutter met zijn vriendin kon samen zijn.  

Sleutel

De vermoedelijke opdrachtgever S. zei tegen de rechtbank te tobben met hoge schulden waardoor nu zijn sportscholen failliet gaan. S. ontkent maar heeft wel toegegeven dat het mooi uit zou komen als Bennour er niet meer zou zijn.

Medeverdachte M. A. (26) ontkent in alle toonaarden betrokken te zijn bij de moord op Bennour. Er is wel vastgesteld dat zijn twee telefoons ten tijde van de moord in de buurt van het Almeerse appartement waren. Getuigen hebben bovendien zijn naam genoemd als betrokkene. 

De inhoudelijke behandeling van de zaak is vanaf 17 juni in de Utrechtse rechtbank.

Zie eerdere berichten:

Nieuwe aanhoudingen in zaak-Bennour 

Vermoorde sportschoolhouder tipte De Vries

Derde verdachte moord Bennour