Bekentenis in zaak Helmin Wiels

Elvis K. (37) heeft bekend dat hij politicus Helmin Wiels vorig jaar in opdracht heeft doodgeschoten. Tevens zou K., alias "Monster", ook spijt betuigd hebben. Dat melden lokale media op het eiland naar aanleiding van een zogenoemde pro-formazitting in Willemstad, Curaçao. Elvis K. heeft de bekennende en belastende verklaringen al eerder afgelegd en zit daarom uit veiligheidsoverwegingen gedetineerd in Nederland.

De 54-jarige politicus Helmin Wiels, partijleider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano, werd in mei vorig jaar doodgeschoten op het strand op Curaçao.

Er zijn vijf verdachten in deze zaak. Twee daarvan zijn al overleden. De 30-jarige Raul Jacinto Martinez werd kort na de moord op Wiels dood gevonden op een afgelegen kiezelstrand aan de noordkant van Curaçao. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Een verdachte van deze moord, Luigi F., werd in Nederland aangehouden en overgebracht naar Curaçao. Daar zou hij zelfmoord hebben gepleegd in zijn cel.

De andere drie verdachten zitten nog vast. Elvis K. is er één van. Hij heeft dus bekend Helmin Wiels te hebben doodgeschoten. Volgens K. was Martinez de chauffeur. Deze moordzaak wordt vermoedelijk in augustus inhoudelijk behandeld. Alle verdachten blijven in de cel.

Lees alles over de moord op Helmin Wiels.