Bekentenis in zaak Nikki Lawalata

De 39-jarige vrouw die afgelopen week door het hof in Leeuwarden op vrije voeten werd gesteld, heeft bekend betrokken te zijn geweest bij het uitwissen van sporen en het wegwerken van het lichaam van de vermoorde Nikki Lawalata (27). Dat schrijft Elsevier. De vrouw wordt samen met haar ex-vriend verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse.

'Ze heeft haar aandeel bekend en er is geen vluchtgevaar en geen kans op recidive. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor wat ze gedaan heeft, maar was naar eigen zeggen niet betrokken bij de dood van Nikki', aldus de advocaat van de vrouw tegenover Elsevier.

De Amsterdamse Nikkie Lawalata (27) werd op woensdag 4 september in de bossen langs de Torenvalkweg tussen Lelystad en Almere gevonden. Ze is door geweld om het leven gebracht. Haar verdwijning was landelijk nieuws.

Het slachtoffer heeft de nacht voor haar verdwijning – paar dagen voordat ze gevonden werd – nog bij haar nieuwe vriend in Almere geslapen. Deze man (32) is tevens verdachte in deze zaak. Hij werd al twee keer gearresteerd, maar loopt inmiddels weer vrij rond. Uit een reconstructie van weekblad Elsevier blijkt dat in de woning van de man bloedsporen zijn gevonden van Nikki Lawalata.

De ex-vriendin van deze man zou Nikki voor haar dood 28 keer hebben gebeld, zij zou zijn gesignaleerd in de auto van het slachtoffer en er zouden sporen van Nikki op haar lichaam zijn aangetroffen.