‘Bekentenis in zaak zuurmoorden’ (UPDATE)

De vrouw van de familie L., die verdacht worden van de zogenoemde zuurmoorden in Tudderen, net over de grens bij Sittard, heeft een bekentenis afgelegd. Zij zou Mohammed Al Jader in 2011 hebben doodgeschoten. Dat meldde L1 zondag. De familie L. wordt onder meer verdacht van twee moorden. Zoon Maurice van L. heeft maandag ook een bekentenis afgelegd.

In de rechtbank Maastricht startte vandaag (maandag) het proces tegen de familie L. De man, vrouw, hun twee zonen, hun dochter en een vriend van de familie staan terecht voor de moord op Mohammed Al Jader (29, foto) en Alan Gergeri (24).

Het motief van de moord op Al Jader zou zijn gelegen in de wietteelt. Zoon Maurcice van L. heeft maandag tijdens de rechtszaak bekend dat hij Alan Gergeri in 2009 heeft vermoord. De 22-jarige verdachte zegt dat hij in de periode tussen zijn veertiende en zeventiende is misbruikt door Gergeri. L. zou daarom zijn keel hebben doorgesneden. Nadat de twee Irakezen werden vermoord zouden hun lichamen zijn opgelost in zoutzuur. De resten zouden zijn afgevoerd via het riool.

Volgens de vrouw, die een bekentenis heeft afgelegd, werd de familie afgeperst door het latere slachtoffer Mohammed Al Jader. Dat zou gaan over een wietkwekerij in de  woning van hun dochter. Problemen rond die kwekerij zorgde ervoor dat de vrouw het slachtoffer doodschoot, aldus L1.

Vandaag staan de zes verdachten terecht. De dochter is nog altijd voortvluchtig

Lees ook:

Verdachte reconstrueert zuurmoord

Dagboek over zuurmoorden gevonden