Bekentenis moord makelaar Haagen

De Nederlandse hoofdverdachte Manuel van V. heeft de moord op makelaar Gunther Haagen (foto) bekend. Manuel van V. ging na zeven maanden door de knieën en bekende de moord. Hij was het die de moord pleegde, schrijft Het Nieuwsblad.

 

Vastgoedverkoper Gunther Haagen uit Poppel had op 19 oktober een afspraak met een Nederlands koppeltje uit Tilburg. Manuel Van V. (25) en zijn liefje Teuna van D. (23) hadden hun oog laten vallen op een woning aan Nonnenbos in Weelde. Haagen werd er brutaal afgemaakt. Een forensisch patholoog-anatoom telde 54 steek- en snijwonden op het lichaam.

Het stel ging er vandoor met de Range Rover van het slachtoffer. In Nederland pikte Van V. vervolgens zijn kompaan Marc van D. (24) op en stapte de vrouw uit de wagen. De twee mannen trokken naar het huis van de ouders van de makelaar en lieten blijken dat hun zoon was gegijzeld. Ze eisten 25.000 euro losgeld en maakten nog een Mercedes AMG buit. Pas twee dagen later werd het lijk in de woning in Weelde gevonden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Van V. zit sinds 21 oktober in de cel. Hij heeft altijd beweerd dat de moord door twee andere mannen is gebeurd die hij vaag kende. Maar op de kleren en het lichaam van het slachtoffer was dna-materiaal aangetroffen. Tijdens een nieuw verhoor vorige week biechtte hij de moord op. De raadkamer in Turnhout verlengde zijn aanhouding gisteren met drie maanden. Ook Teuna Van D. en Marc Van D. zitten nog in voorarrest, aldus Het Nieuwsblad.

Eerdere berichtgeving:

54 steken doodden de makelaar

Moordverdachten naar België

Drie Tilburgers vast na moord op Belg