‘Bekentenissen in Helmondse roofmoord-zaak’

De twee verdachten die waren aangehouden in de zaak van de fatale overval op de 86-jarige weduwe Mien Graveland (in Helmond in 2014) hebben een bekentenis afgelegd. Dat schrijven de Brabantse kranten.

Bron

Met de aanhouding van een derde verdachte deze week zijn nu alle direct betrokkenen opgespoord en lijkt de zaak opgelost, aldus een betrouwbare bron tegen de kranten. De bejaarde vrouw werd in augustus 2014 op overdag in haar huis overvallen. Ze werd ernstig mishandeld en zwaargewond achtergelaten. Uren later pas werd de vrouw gevonden. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Energiebedrijf

De daders hebben zich vermoedelijk voorgedaan als medewerkers van een energiebedrijf. Hun buit was een kistje met waardeloze papieren en sleutels. Met de aanhouding van een 25-jarige man uit Schiedam kwam er eind september een doorbraak.

Zijn ex-vriendin legde die belastende verklaringen over hem af. Nu heeft de Schiedammer bij de politie zijn betrokkenheid bekend. Door telefoontaps kwam de politie recent uit bij de andere twee verdachten: de 31-jarige man uit Nuenen die vorige maand werd opgepakt en ook heeft bekend en de derde verdachte die woensdag is opgepakt.

Drie andere verdachten die vorig jaar korte tijd vastzaten hebben er waarschijnlijk niks te maken gehad. De politie zou nog zoeken naar personen die als tipgever de daders richting de weduwe hebben gestuurd.

Zie:

Tweede verdachte doodslag bejaarde vrouw gepakt

86-jarige vrouw dood na overval