Belangrijke getuige liquidatie meldt zich

De tweede inzittende die in de auto zat bij de 25-jarige Zaandammer die woensdagnacht in Amsterdam werd doodgeschoten, heeft zich gemeld. Dat heeft de politie woensdagavond bekend gemaakt. De politie zoekt nog altijd naar de twee personen die na de schietpartij op een motor of scooter zijn gevlucht.

Getuigen vertelden de politie dat er een tweede persoon in de auto van het slachtoffer zat. Daarop werd een bericht verspreid waarin de inzittende werd opgeroepen zich te melden. Rechercheurs zijn nu met deze inzittende in gesprek.

Sishalounge gesloten

De 25-jarige Zaandammer die om het leven kwam bij de schietpartij, werd naast zijn auto gevonden. Het is niet duidelijk of de daders hem uit de auto hebben gesleurd, of dat hij zelf is uitgestapt en per toeval is geraakt. Bij de liquidatiepoging, die plaatsvond in de Amsterdamse De Clercqstraat, vlogen de kogels in het rond. Er werd onder meer een tram met passagiers geraakt. De inzittenden van de tram bleven ongedeerd.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft besloten de shishalounge in de De Clercqstraat voor onbepaalde tijd te sluiten. De schietpartij is mogelijk in het waterpijpcafé begonnen, en de afgelopen jaren hebben zich meerdere incidenten bij het café voorgedaan.