‘Belangrijke verklaring over Bende van Nijvel’ (VIDEO)

De Belgische topadvocaat Jef Vermassen zegt dat er in het onderzoek naar de Bende van Nijvel een gouden tip is binnengekomen. Hij zei bij VTM Nieuws dat er recent bij het onderzoeksteam een verklaring is afgelegd die voor een doorbraak zal zorgen.

Nabestaande

Vermassen is advocaat van een nabestaande van één van de slachtoffers van de dodelijke overvallen in België in de jaren tachtig, David Van de Steen. De advocaat zei niet wat de tip precies inhoudt maar zegt te denken dat ‘dit kan verklaren hoe het mogelijk is dat zo’n aanslag gebeurt zonder dat de politie tussenbeide is gekomen.’

Bij de terroristische aanslagen van de Bende van Nijvel kwamen 28 willekeurige mensen om bij een serie overvallen op warenhuizen en winkels.

Vermassen zegt dat zich ook bij hem inmiddels vele oud-politiemensen en rijkswachters hebben gemeld met informatie over de gang van zaken rond de Bende van Nijvel.

Hoog niveau

Vermassen zei ook dat het team dat op de zaak werkt van hoog niveau is, en dat inmiddels genoeg bekend is om de zaak op te helderen. Hij tekende wel aan dat hij zich afvraagt of ook bekend zal worden tot op welk niveau in de politiek kennis van de samenzwering aanwezig was.

Volgens hem zijn er zeker nog betrokkenen van de zaak in leven. ‘Dat is altijd gevaarlijk op dat niveau’, zei Vermassen.