Belg (37) gezocht in Thailand voor aanslagen ‘in opdracht Hells Angels’

De Thaise politie is op zoek naar een voortvluchtige Belg die samen met drie anderen wordt verdacht van twee schietpartijen in badplaats Pattaya: op een Harley-Davidson-shop en op een privéwoning van een Thais lid van een motorclub. Beide aanslagen vonden plaats in de nacht van 19 op 20 april en zijn mogelijk uitgevoerd in opdracht van leden van motorclub Hells Angels.

Elf kogels

The Pattaya News schrijft dat het gaat om de voortvluchtige Belg Axel Goddeeris (37) en de eveneens voortvluchtige Canadees Steven Zatchus (48). Zij zouden samen met een Brit en een Australiër elf kogels hebben afgevuurd op een Harley-Davidson-shop in Pattaya.

Dezelfde nacht beschoten ze volgens de Thaise politie de woning van een Thais lid van motorclub H.O.G. AAS uit Pattaya. H.O.G. staat voor Harley Owners Group. Na beide schietpartijen, waarbij geen gewonden vielen, vluchtten de verdachten op twee motorfietsen.

Namen vrijgegeven

Twee verdachten zitten inmiddels vast. De Brit Joshua George Hurley (35) werd op 5 mei opgepakt op het eiland Koh Chang. De Australiër Anthony George Leorga (61) werd op 29 juli ingerekend toen hij de grens in provincie Sa Kaeo probeerde over te steken. Daarna besloot de Thaise politie de namen van de andere twee verdachten bekend te maken.

De vier mannen worden verdacht van poging tot moord en illegaal vuurwapenbezit.

De Thaise politie vermoedt dat een conflict met leden van de Hells Angels ten grondslag ligt aan de beschietingen van de panden.