Belg bij Breda opgepakt vanwege 4,3 kilo speed en witwassen

De politie heeft woensdagavond langs de A16 bij Breda een man opgepakt voor het bezit van 4,3 kilo amfetamine en witwassen. De verdachte, een 22-jarige man uit het Belgische Beloeil, vervoerde de speed en bijna 6.300 euro verstopt op verschillende plaatsen in zijn auto.

De verdachte reed in een Belgische bestelbus die rond 21.00 langs de A16 aan de kant werd gezet vanwege te hard rijden. Omdat de bestuurder erg zenuwachtig was, besloten agenten de auto te doorzoeken. In een laptophoes, een zekeringskastje en een jas werd in totaal 6.290 euro gevonden. De man had geen plausibele verklaring hoe hij aan dat geld was gekomen.

Witte pasta

Nadat de verdachte was aangehouden op verdenking van witwassen en overgebracht was naar het cellencomplex in Breda, werden in de auto vier plastic zakken aangetroffen met een witte pasta. De vier zakken zaten verstopt in een subwoofer die achterin de auto lag. Een test wees uit dat het om amfetaminepasta ging.

De verdachte is ingesloten. Zijn auto, de drugs en het geld zijn in beslag genomen. De herkomst van het geld en de drugs wordt onderzocht.