Belg in Engeland veroordeeld voor cokesmokkel

De 50-jarige Belg Frédéric Fagnoul (foto) is door een rechtbank in Londen veroordeeld tot zeventien jaar en zes maanden cel. Fagnoul werd in september vorig jaar gepakt met 50 kilo cocaïne in zijn hotel. Hij was eerder met een helikopter geland op het heliplatform van het hotel in Kent. 

Tegen het personeel van het sjieke Eastwell Manor Hotel en Spa in Ashford had Fagnoul verteld dat hij naar Engeland was gekomen om aan nachtvissen te doen.

Geheime bergruimte

Volgens de politie heeft de Belg meerdere vluchten vanuit Calais naar Kent gemaakt. De drugs werden daarbij verstopt in een geheime bergruimte onder de stoelen van de helikopter. Totaal zou er voor zo’n 7,5 miljoen euro aan drugs zijn gesmokkeld. (Tekst loopt door onder de foto.)

 

Twee andere verdachten

Er werden vorig jaar september nog 2 andere verdachten gearresteerd. De Engelsman John Bolter (36) werd in Zuid-Oost Londen aangehouden in een Nissan Qashqai waarin 20 kilo coke was verborgen. Bolter werd veroordeeld tot 7 jaar cel. De andere verdachte, Dean Francis (37), moet later voor de rechtbank verschijnen. Hij zou door een observatieteam gezien zijn terwijl hij cocaïne af nam van Fagnoul.

In 2016 werden in Engeland 2 Nederlanders aangehouden met een helikopter waarin drugs werden vervoerd. Beide Eindhovenaren werden veroordeeld tot 18 jaar cel.

(Omdat in zowel de Engelse als de Belgische pers de veroordeelde Belg met volledige naam wordt vermeld en zonder balk wordt afgebeeld, doen wij dat hier ook.)