Belg met verschillende identiteiten vlucht voor Spaanse politie

In Marbella is afgelopen donderdag een Belg aangehouden na een heftige auto-achtervolging door het centrum van de stad. De 27-jarige man bleek ‘verschillende identiteiten’ te hebben, aldus de Spaanse politie. De Belg reed aan het stuur van een Golf door Marbella, samen met een Brit (24) en een jonge vrouw.

Rond 20.45 donderdagavond trok de Golf de aandacht van surveillerende agenten toen de auto plotseling van richting veranderde en flink gas gaf. De agenten gaven de auto een stopteken maar dat negeerde de bestuurder. Terwijl de politie steun van andere eenheden opriep reed de Golf over diverse voetgangersgebieden en tegen het verkeer in om aan de politie te ontkomen.

Uiteindelijk werd de Golf klemgereden maar de bestuurder gaf zich nog niet gewonnen. Hij reed vol gas achteruit en dreigde politiemensen te overrijden. Met getrokken wapen rukten agenten de portieren open waarna de twee mannen zich alsnog hevig verzetten tegen hun aanhouding.

De twee bleken niet onder invloed van drank en drugs. De Belg bleek een strafblad te hebben en meerdere identiteitsdocumenten op verschillende naam te bezitten. De twee mannen zijn gearresteerd, onder meer wegens verzet tegen hun aanhouding. De jonge vrouw is na verhoor en vaststellen van haar identiteit op vrije voeten gesteld.