Belg opgepakt in Abu Dhabi

De 46-jarige Eric de B. (foto) uit Antwerpen is voor fraude opgepakt in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). De B. moet in België nog een straf uitzitten van zes jaar voor de invoer van 100 kilo cocaïne via Schiphol. De coke werd in 2012 gepakt en zat verstopt in een lading verf, afkomstig uit Colombia. 

Eric de B. werd in oktober vorig jaar door de autoriteiten van Abu Dhabi opgepakt op verdenking van het uitschrijven van ongedekte checks, aldus de Gazet van Antwerpen. Toen bleek dat hij ook al was veroordeeld in België voor de invoer van cocaïne via Schiphol.

Geen dag uitgezeten

De B. heeft van zijn veroordeling in 2015 voor de Schiphol-coke geen dag uitgezeten. Hij zat ten tijde van zijn veroordeling al lang en breed in de Verenigde Arabische Emiraten. De B. werd drie jaar voor zijn veroordeling onder andere gepakt omdat er sporen van cocaïne in een loods van zijn bouwbedrijf werden aangetroffen. Ook vond de Belgische politie een vacuümmachine in een van zijn panden. Uit onderzoek van de computer van De B. werd duidelijk dat hij had gezocht op transportmogelijkheden van coke uit Zuid-Amerika.

De B. is ook al eens veroordeeld voor fraude in Engeland.