Belg vlucht met lijk in kofferbak

Belgische agenten hebben maandagavond bij Doornik schoten gelost op een automobilist die door een politieafzetting was gereden. Nadat de man was aangehouden ontdekten ze een lijk in de kofferbak van zijn wagen. Belgische media schrijven dat de zaak het gevolg is van een gijzeling.

Blokkades

Volgens de procureur des konings van Doornik-Bergen, Jean-Bernard Cambier, gaat het om een doodslag. De politie van de zone Doornik is maandagavond geïnformeerd over de zaak, die zou spelen in de omgeving van Tournaisis, dichtbij de Franse grens. Daarop werden in de loop van de avond verschillende blokkades opgezet.

Persconferentie

Rond 22.00 reed een automobilist door een blokkade. De politie zette de achtervolging in op de bestuurder, die richting het centrum van Doornik reed. Uiteindelijk openden ze het vuur op de wagen, waarop de voortvluchtige automobilist werd ingerekend. In de kofferbak van het voertuig ontdekten de agenten het levenloze lichaam van een man. Er werd een onderzoek geopend in Doornik. Momenteel heeft men nog geen informatie over de identiteit van het slachtoffer en die van de bestuurder. Waar het slachtoffer werd omgebracht, is evenmin duidelijk. Er is vannamiddag om 16.00 een persconferentie in het justitiepaleis in Doornik.