Belgen zoeken in kanaal na moord Eindhovenaar

De Vlaamse politie heeft afgelopen week in het kanaal bij Overpelt gezocht naar nieuwe sporen in de zaak rond de dood van Steve Tompson (39) uit Eindhoven. Het aspirant-lid van motorclub Satudarah werd eind oktober in het kanaal gevonden. Hij is door vuurwapengeweld om het leven gekomen.

Belgische media melden dat de zoektocht niets heeft opgeleverd. Tompson is hoogstwaarschijnlijk vermoord, hoewel de Belgische justitie dat nog niet wil bevestigen. Hij had schotwonden in zijn achterhoofd en rug.

Tompson lag waarschijnlijk al een tijd in het kanaal voor hij werd gevonden. Vrijdag 17 november werd hij voor het laatst gezien door zijn vrouw. Het stel was op weg naar een motorzaak in Leende (bij Eindhoven) om een motor op te halen. Tompson kreeg toen ruzie met zijn vrouw en besloot uit te stappen. Hij is daarna niet meer gezien. Op 26 oktober werd zijn lichaam in het kanaal gevonden.

Tomposon werd vorige week donderdag begraven. Satudarah begeleidde die dag de kist naar de kerk. De president van het Eindhovense chapter, Guus Pronk, zei eerder dat Tompson nog niet zo lang bij Satudarah zat, maar hij was wel ‘one of the guys’.