Belgische agent vermoordt eigen gezin met dienstwapen

De Antwerpse politieagent Peter P. (50) heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn 2 kinderen en zijn vrouw doodgeschoten. Daarna pleegde hij suïcide.

De man en zijn 40-jarige vrouw hadden woensdag een flinke ruzie gekregen, nadat ze de wielerwedstrijd de Brabantse Pijl hadden bezocht.

Café

Terwijl de vrouw aan het werk ging in café ’t Dorp aan de Merksemsebaan in Antwerpen, haalde de man zijn dienstwapen op bij het politiebureau. Vervolgens reed hij naar zijn woning en bracht daar zijn dochter van 11 en zijn zoon van 9 jaar om het leven. Daarna reed hij naar het café van zijn vrouw, om ook haar dood te schieten. Daarop schoot Peter P. zichzelf door het hoofd. Hij overleed korte tijd nadat de politie en hulpdiensten waren gearriveerd.

Hilversum

In Nederland is het ook voorgekomen dat een agent zijn gezin met zijn dienstwapen doodschoot en vervolgens zichzelf van het leven beroofde. De 46-jarige hoofdagent Frans Nijhoff schoot op 16 april 2005 zijn 3 slapende zoontjes en zijn vrouw dood. Het is nooit duidelijk geworden waarom Nijhoff dat heeft gedaan.