Belgische agenten opgepakt op basis van Sky-informatie (UPDATE)

Twee leden van de lokale politie in Antwerpen zijn gearresteerd op verdenking van corruptie en deelname aan een criminele organisatie. Volgens het Antwerpse parket gaat het om twee hoofdinspecteurs.

Een hoofdinspecteur van PZ Antwerpen zou zijn benaderd vanuit het criminele milieu. Donderdagmorgen is er in opdracht van de onderzoeksrechter een huiszoeking uitgevoerd waarbij de man en zijn partner, die ook voor de politie Antwerpen werkt, werden gearresteerd. Daarna volgden nog zoekingen op de werkplekken van de twee leden van PZ Antwerpen.

De informatie waar de politie op reageerde is afkomstig van het kraken door de politie van geëncrypteerde berichten van Sky ECC. Op die manier kon de politie volgens het parket 1 miljard berichten onderscheppen.

De verdenking tegen de man zijn deelname aan een criminele organisatie, corruptie en schending beroepsgeheim. De vrouw zal niet worden voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

De Gazet van Antwerpen schrijft dat een van de twee in het drugsondersteuningsteam (DOT) werkt, dat zich richt op de detailhandel in drugs in Antwerpen.