‘Belgische criminele familie martelt aanslagplegers’

Een Belgische criminele familie die te maken heeft met aanslagen, heeft afgelopen week twee mannen gemarteld die van plan waren brandbommen te plaatsen. De Gazet van Antwerpen kreeg daarvan filmpjes onder ogen.

Gemarteld

Sinds een paar dagen circuleren in het Antwerpse misdaadmilieu twee schokkende filmpjes van twee jonge mannen, die lijken te zijn gevangen en gemarteld. Volgens de Gazet van Antwerpen gaat het om twee jonge criminelen die op weg waren om met brandbommen een aanslag te plegen. Zij zouden zijn onderschept door een bedreigde ‘drugsfamilie’ uit de wijk Berchem.

Het zou gaan om een groep ‘bewakers’ die zijn ingeschakeld door de familie El H. uit Berchem, aldus de Gazet. Ze werden meegenomen naar een plaats buiten Antwerpen, waar ze met geweld zijn ondervraagd.

Bruut geweld

Op de beelden is te zien hoe twee jonge mannen vastgebonden op de grond liggen. Hun polsen, enkels, ogen en mond zijn afgeplakt met tape. In een twee filmpje zijn de twee jongens ook te zien, zitten op de grond, helemaal naakt. Het gezicht van een van de jongens is opgezwollen.

De jongens werden met bruut geweld onderschept, gekidnapt en gemarteld. Op die manier probeert de familie zichzelf te beschermen tegen een reeks van aanvallen. Ze zetten hun eigen ‘bewakingsdienst’ in, schrijft de Belgische krant, die de beelden opgestuurd kreeg.

Kritiek

Ondertussen meldt de krant De Standaard zaterdag dat de Antwerpse schepen Tom Meeuws (wethouder Sociale zaken, CS) scherpe kritiek heeft op het drugsbeleid van burgemeester Bar de Wever: ‘De war on drugs werkt niet, dat weten we allemaal’, stelt hij. De Antwerpse schepen wil ‘minstens softdrugs legaliseren.’