Belgische douane vindt cocaïne op kolenschepen

Belgische douane vindt cocaïne op kolenschepen

De Belgische douane heeft bij een controle in de haven van Gent twee hoeveelheden cocaïne aangetroffen. De ontdekking deed ze op twee kolenschepen, afkomstig uit Colombia.

Beeld: de in een kolenschip uit Colombia gevonden drugs, die met een magneet tegen de wand van het ruim waren bevestigd (foto: Belgische Federale politie)

Lading

De eerste ontdekking deed de Belgische Federale gerechtelijke politie, samen met de douane en de Scheepvaartpolitie, op 21 maart. In een lading kolen op een kolenschip uit Colombia zaten twee zakken cocaïne verstopt, met daarin ongeveer 40 kilo van de drug.

Op 26 maart vond men weer cocaïne op een kolenschip uit dat land. Men vond een rugzak die met een magneet tegen een wand van het ruim was vastgemaakt. Daarin zat 25 kilo cocaïne.

Verstoppen

De Belgische politie meldt dat het verstoppen van drugs in een bulklading als deze voor drugssmokkelaars lastiger is, maar dat bulkschepen ook moeilijker te doorzoeken zijn voor de douane, omdat een scanner daarin bijvoorbeeld minder goed werkt.