Hells Angels wijzen naar spijtoptant

De spijtoptant en oud-Hells Angel Remi G. heeft de aanslag op leden van de rivaliserende motorclub Outlaws in Aalbeke, België op zijn geweten. Dat beweren zijn oud-clubgenoten en de hoofdverdachten in de zaak. Remi G. verbrak als enige van de verdachten de omerta over de aanslag in 2009.

De spijtoptant is ondergedoken sinds hij met justitie heeft “gebabbeld”. Zijn verklaring heeft hij inmiddels weer ingetrokken. Nu zegt hij niks van de aanslag te hebben gezien.

‘We zaten met vier in de auto. Natale T. reed. Christian zat naast hem. Adolf en ik zaten achteraan in de wagen’, verklaarde Remi G. eerder nog. ‘We zijn voorbij het clubhuis van de Outlaws gereden. Er stond niemand. Christian en Adolf zijn uitgestapt en ze hebben vijf of tien keer geschoten naar het clubhuis. Daarna zijn we terug naar Moeskroen gereden.’

Volgens de andere verdachten heeft juist Remi G. de aanslag gepleegd. Hou zou met twee vuurwapens tegelijk uit de auto hebben geschoten en de aanslag in zijn eentje op zijn geweten hebben. Hij zou dat hebben gedaan omdat hij niet als “full member” werd aangezien. Ook voelde hij zich als een “stuk vuil” behandeld.

Door de aanslag te plegen, wilde hij bewijzen een echte Hells Angel te zijn, betogen de zeven andere verdachten.  Het gaat om vijf Hells Angels en twee Red Devils, een bevriende motorclub. Zij vragen om vrijspraak.

Volgens de aanklager is de beschuldiging aan het adres van Remi G. een cowboyverhaal. ‘Hij heeft verklaringen afgelegd zonder kennis te hebben van bewijslast en toch stemt het identiek overeen. Een originele verdediging maar het raakt kant noch wal.’

Bij de aanslag raakten twee Outlaws levensgevaarlijk gewond, ze overleefden het op het nippertje. Een ander slachtoffer raakte invalide. Zij vragen elk 10.000 euro schadevergoeding.

De uitspraak wordt op 29 juni verwacht.

Lees hier een artikel over de territoriumstrijd tussen de Hells Angels en Outlaws

Lees hier meer artikelen over de aanslag